onsdag 31 oktober 2012

Blogg istället för zine + intervju med Fester

Nu är Outsiderbloggen igång igen. Den kommer att ersätta zinet. Med andra ord blir det inget Outsider Fanzine #2. Här följer en intervju som skulle varit med i tvåan med dödsmetallarna i Fester. Ett band som bara hann släppa sin demo "Reek" och spela på en hel del ställen runt om i landet innan sista spelningen på Püssy A Go Go i Stockholm tillsammans med Nirvana 2002 och General Surgery. Nu till intervjun, som gjordes våren 2012:


Ni kan väl dra bakgrundshistorien till hur ni bildades?

Gabriel: Jag och Noel har alltid snackat om att spela i band. Sen så träffade vi Kristoffer när vi började högstadiet. Det tog ändå ett bra tag innan vi började repa, men det var nog i januari förra året vi började repa, och i höstas tog vi allt mycket mer seriöst.

För dem som inte vet, vem är med i Fester?

Det är Gabriel Dobos på trummor och sång, Kristoffer Sjöström på gitarr, Noel Wieser på Bas och Olle Rundkvist på gitarr.

Er sjungande trummis Gabriel kommer att lämna er senare i år, hur känns det? Och Gabriel, kommer du att gå med i något nytt band efter flytten?

Kristoffer: Inget är bestämt ännu, men de resterande medlemmarna kommer definitivt fortsätta. Fast möjligvis under ett annat namn, men vi tror inte det!
Gabbe: Jag kommer definitivt starta upp något nytt i samma anda som Fester. Jag kommer antagligen spela trummor och sjunga och lyssna och inspireras av samma band. Två bra band istället för ett!

På tal om medlemsbyten... Ni tog in ytterligare en gitarrist i bandet för
ett tag sedan vid namn Olle. Hur hittade ni honom och funkar det bra med honom
i bandet?

Kristoffer slängde in en annons på Bandfinder.se. Det är bara massa posers och metalcore-bögar som håller hus där men vi gjorde ett försök och fick svar samma dag. Olle som är skitcool och skitbra på gitarr. Vi är jätteglada att han är med!

Det verkar vara en ny våg av gammeldags dödsmetall som sköljer över Sverige.
Ni är ett av dessa band, vilka av de andra är era favoriter?

Först och främst är vi skitglada att det är en ny våg, och ännu bättre att vi är en liten del av den. Våra favoriter i Sverige är nog Morbus Chron, Bastard Priest, Curse, Decomposed, Fleshcut, Entrails, Maim och Decapitation från Skåne.

Vad jag förstår så har ni gjort en hel del spelningar än så länge. Vilken av
dessa skulle ni säga har varit den bästa?

Hemgården i Lund utan tvivel! Publiken var vild, vi var tajta och Erupted från Växjö och Fleshcut från Malmö levereade lika mycket! Men i början av April ska vi spela på Kafé 44 i Stockholm. Det kommer bli galet röj! Hail Sluskwille!

Ni ska upp till Stockholm och Sunlight och spela in er demo har jag hört.
Vilka låtar får vi höra på demot?

Det stämmer att vi kommer spela in på Sunlight, med den legendariska dödsmetallproducenten Thomas Skogsberg. Gamla 16-kanalaren som Nihilist körde på demon kommer släppas på kassett. Riktigt Old-school haha! Vi kommer ha Severed Decay, och Ascending Death. Den tredje kommer bli en ny överaskning.

Vad skriver ni låtar om?

      Zombies, död, och annat kul!

      Näst sista frågan nu. Om ni fick välja ett band var att spela med, aktivt eller inaktivt, vilka        skulle det vara?

Gabbe: Jag skulle nog fan välja Nihilist. Entombed i all ära, men det är något speciellt med Nihilist!
Kristoffer: Jag skulle vilja Incatation. Dom är tunga som fan, och att bli erbjuden att spela med dom skulle vara en jävla ära.
Olle: Frank Zappa. Fett jävla dynamisk musik.
Noel: Necrovore!!!

Det var allt jag hade att komma med. Vill ni lägga till någonting?

Ja fan! Tack till Phille och Outsider fanzine för intervjun! Och köp vår demo som kommer att släppas snart på kassett och allt!
Släng bara iväg ett mail till fester.sweden@gmail.com och önska en demo! Runt 20 spänn!
 
Det bör tillägas att kassetten nu är slutsåld men finns att avnjuta på youtube:
 


 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar